سه شنبه , ۲ آبان ۱۳۹۶
آموزش وردپرس
سرخط خبرها

طراحی خانه وی سی سی بلژیک

Enplus_Architecten_project_VCC_002خانه وی سی سی

خانه وی سی سی VCC

معمار پروژه: Enplus Architectnten
موقعیت پروژه: بلژیکمساحت زیربنا: ۳۶۰ مترمربع
سال اجرای پروژه: ۲۰۱۲

خانه VCC، ساختمان مسکونی متفاوت با طراحی بی نظیر ست که در نقطه مرکزی باغی سرسبز ساخته شده است. پیش از طراحی و اجرای این خانه در سایت مذکور خانه ای قدیمی در جوار ساختمانی کوچک با کاربری انباری و جای ذخیره سازی مواد و وسایل و باغچه ای زیبا وجود داشت. برای ساخت ساختمان جدید، ساختمان قبلی یک باره مورد تخریب قرار نگرفت.

Enplus_Architecten_project_VCC_019

تصمیم پیمانکار و مهندس پروژه مبنی بر تخریب نوبت به نوبت و به تدریج ساختمان سابق اتخاذ شد. ساخت و ساز پروژه جدید در موقعیت قبلی با در نظر گرفتن ساختمان خانه و انبار صورت گرفت به طوری که پس از اتمام عملیات ساخت و ساز منزل مسکونی از ساختمان قبلی چیزی جز تعدادی دیوار که در ساختمان جدید کاربرد جدیدی یافته بودند، باقی نمانده بود.

open-uri20150701-30157-1k6c3xd

ساختمان سابق خانه وی سی سی

دیوارهای به جای مانده از ساختمان قدیمی خانه در حال حاضر به عنوان حاشیه در اطراف ایوان منزل مورد استفاده قرار می گیرد و نقش جداکننده فضای بیرونی ساختمان را به عهده دارد.

نمای ساختمان با آجرهای نقره ای پوشیده شده و پنل های پیش ساخته سفید بتنی به عنوان چهارچوب پنجره به کار رفته است.

در خواست کارفرما در پیشبرد این پروژه مسکونی مبنی بر افزایش و ازدیاد انبار و فضاهایی جهت ذخیره سازی و نگهداری وسایل و ابزار مورد نیاز منزل مطرح شد. به همین علت بخش اعظمی از سایت بدین منظور اختصاص داده شده است و پارکینگ خانه به زیرزمین ساختمان انتقال یافت.

ایجاد اختلاف سطح در خانه وی سی سی

Enplus_Architecten_project_VCC_027

این استراتژی (افزایش فضاهای انباری و انتقال پارکینگ به زیر زمین) امکان ایجاد فضاهای متعددی در طبقات مختلف پدید آورد. فضاهای مختلف خانه وی سی سی در اختلاف سطح نسبت به یکدیگر جانمایی شده اند که موجب تأمین نور مورد نیاز فضاهای داخلی و خصوصی تر نمودن فضاهای خاص می شود. این تصمیم هم چنین موجب شد تا معمار پروژه به فضاهایی با کاربری متفاوت در جوار یکدیگر دست یابد.

section

ورودی ساختمان توسط آلاچیقی تعریف می شود که از سمت خیابان قابل مشاهده نیست. در طبقه همکف ساختمان فضاهایی چون آشپزخانه، شربت خانه، غذاخوری و نشیمن قرار دارد.

Enplus_Architecten_Project_VCC_028

در طبقه اول خانه، بخش مطالعه با قفسه هایی که انبوه کتاب را در خود جای داده است، توسط جداره ای شفاف با فضای سبز باغ ارتباطی نزدیک برقرار می نماید. دفتر کار در مجاورت اتاق مطالعه در نظر گرفته شده است. پله هایی که رابط دو طبقه خانه می باشند با طراحی بسیار ساده خود می توانند نقش فضایی برای نشستن نیز ایفا نمایند.

Enplus_Architecten_project_VCC_034

دفتر کار در سطحی بالاتر از فضای مطالعه جانمایی شده است. این ویژگی سبب می شود تا نورگیری فضاها به بهترین نحو ممکن صورت گیرد و آرامش مورد نیاز اتاق مطالعه فراهم گردد.

اختلاف ارتفاع در همه ی طبقات موجب ورود نور طبیعی مورد نیاز درون خانه از بخش فوقانی فضای راه پله می شود که در واقع معنا و مفهوم مرکزیت را به حاضرین القا می کند.
در طبقه اول ساختمان فضایی کاملا خصوصی برای والدین در نظر گرفته شده است. این فضای خصوصی شامل اتاق خواب، بخش تعویض لباس و گنجه ها و هم چنین حمام خصوصی می باشد. حمام اتاق خواب والدین با جداره های شیشه ای از فضای اتاق می شود.

Processing your request, Please wait....

درباره ی sahelazad

sahelazad
« آنکه پا جای رد پای دیگری گذارد، از خویش ردپایی بر جای نگذارد.»

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*